Duo
Maaike Peters en Isabelle van Dooren
 
Foto: Sanja Harris
Celliste Maaike Peters  kreeg op twaalfjarige leeftijd haar eerste celloles. Ze vervolgde haar lessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem bij Robert Dispa en later aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Lenian Benjamins, Jeroen den Herder en Elias Arizcuren. Hierna studeerde ze aan de Hochschule für Musik in Detmold, bij Professor Marcio Carneiro. Haar Master aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Ran Varon heeft zij in 2010 afgerond. Ze volgde masterclasses bij onder andere Dmitri Ferschtman, Quirine Viersen, Colin Carr en Gavriel Lipkind. 

Pianiste Isabelle van Dooren volgde tien jaar les bij de Vlaamse componist en pianist Stefan Meylaers. Zij studeerde vervolgens aan het conservatorium van Utrecht bij hoofdvakdocent Alan Weiss en vanaf 2004 specialiseerde ze zich bij de docent Daniele Lombardi aan het Conservatorio di Giuseppe Verdi in Milaan. 
Masterclasses volgde zij o.a. bij Jeroen van Veen, Manuela Goveia, Jun Kanno, Cecile Edel-Latos, Diane Andersen, Johan Schmidt, James Lisney, Simon Nicholls (piano-solo) en David Fruehwirth (kamermuziek). Voor meer informatie: zie www.isabellevandooren.nlhttp://www.isabellevandooren.nlshapeimage_3_link_0